SRPSKA MUZIKA OSVAJA RUSKI CARSKI GRAD! Ministar Đorđe Milićević razgovarao sa talentovanim Stefanom Spasićem
Foto: Dušan Veljović

SRPSKA MUZIKA OSVAJA RUSKI CARSKI GRAD! Ministar Đorđe Milićević razgovarao sa talentovanim Stefanom Spasićem

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorde Milićević sastao se danas sa Stefanom Spasićem, mladićem iz Lazarevca, koji kao izuzetno talentovani muzičar sa svim peticama (u Rusiji je 5 najveća ocena na fakultetu) završava master studije na Institutu muzike, teatra i koreografije Ruskog državnog univerziteta u Sankt-Peterburgu.

Đorđe Milićević
foto: Dušan Veljović

Spasić je tokom studija u Rusiji više puta nastupao u Sankt-Peterburškog filharmoniji i Ruskoj akademskoj kapeli, a osvojio je brojne nagrade na prestižnim svetskim takmičenjima.

Ministar Milićević naglasio je da je Spasić jedan od najboljih mladih ambasadora srpske kulture i umetnosti u svetu.

- Naša misija je da pronalazimo ovakve talentovane mlade ljude koji su ostvarili svetski uspeh u razlicitim oblastima, da razgovaramo s njima i da pokušamo da ih ubedimo da se vrate u Srbiju - rekao je ministar Milićević.

Ministar je pokrenuo inicijativu da naš mladi muzičar sa svojim kolegama iz Srbije organizuje Dane srpske kulture u Sankt-Peterburgu na kojima bi ruskoj publici bila predstavljena tradicionalna srpska muzika. Ovakva manifestacija doprinela bi promociji srpske kulture u Rusiji i tako dodatno povezala dve zemlje i dva prijateljska naroda.

Đorđe Milićević
foto: Dušan Veljović

Stefan Spasić, koji pored studija i radi na Institutu u Sankt-Peterburgu, trenutno je na odmoru u Srbiji, gde je prvi put doveo i devojku Sofiju, koja je takođe student muzike.

Sofija je oduševljena prirodnim lepotama Srbije i ističe da je naša zemlja podseća na rodni Krim.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track