OGLASIO SE AMBASADOR RUSIJE ALEKSANDAR BOCAN HARČENKO: Evo šta je rekao na pisanje "Nove" o poseti Gruška
Foto: Tanjug/ Milica Nikolić

reagovanje

OGLASIO SE AMBASADOR RUSIJE ALEKSANDAR BOCAN HARČENKO: Evo šta je rekao na pisanje "Nove" o poseti Gruška

Politika -

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko odbacio je kao neosnovane spekulacije u listu Nova oko posete zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji.

- Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu "Nova" povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika Ministra inostranih poslova Rusije A. Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa - napisao je Bocan Harčenko na Instagram profilu i nalogu na mreži X ambasade Rusije.

On je i naveo:

- Potenciramo otvorenost i sveukupnost pregovora održanih sa srpskim rukovodstvom – Predsednikom A. Vučićem, Predsednikom Vlade M. Vučevićem, Potpredsednicima Vlade I. Dačićem i A. Vulinom, Ministrom spoljnih poslova M. Đurićem i Ministrom u Vladi, kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju N. Popovićem. Tokom poseta zamenika Ministra inostranih poslova Rusije prioritetna pažnja posvećuje se upravo sadržajnoj strani.

Potom je dodao:

- Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno "programirani" da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije.

Kurir.rs

Bonus video:

08:56

Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko odgovarao na pitanja Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track