JALOV KURTIJEV POKUŠAJ DA DEMONIZUJE SRBIJU: Đurić odgovorio na laži premijera tzv. Kosova
Foto: Printscreen/Kosovo online

JALOV KURTIJEV POKUŠAJ DA DEMONIZUJE SRBIJU: Đurić odgovorio na laži premijera tzv. Kosova

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić poručio je danas da je autorski tekst u Njujork tajmsu jalov pokušaj premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da demonizuje Srbiju i prikaže je kao faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu.

"Agresivna retorika i neistine kojima je Kurti pokušao da, u retrogradnom i anahronom stilu, obmane međunarodnu javnost, govore o njegovoj konfliktnoj prirodi i nameri da se Zapadni Balkan po svaku cenu destabilizuje. Njegov autorski tekst u Njujork tajmsu je jalov pokušaj da se, igranjem kartu starih predrasude, Srbija demonizuje, i prikaže kao faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu", naveo je Đurić na društvenoj mreži "X".

Istina je, poručuje, suprotna - Srbija je stub regionalnog mira i stabilnosti, konstruktivan međunarodni faktor i kredibilan sagovornik, dok su politički lideri iz Prištine, predvođeni Aljbinom Kurtijem, sve suprotno od toga.

"Njihova kampanja obespravljivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, njihovo odbijanje do sprovedu obaveze preuzete u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom, njihovo dobijanje da se uopšte susretnu sa našim pregovaračima signaliziraju da su stvarne namere Prištine da se u regionu ponovo razbukti požar sukoba da bi tamošnji separatisti takvu situaciju iskoristili za konsolidaciju svog državotvornog projekta", naglasio je Đurić.

Dodao je da će o svemu tome podrobno obavestiti predstavnike više od 30 zemalja koji će se okupiti na predstojećem Samitu Nato u Vašingtonu, kako bi im još jednom objasnio da je priča današnje Srbije priča o uspehu.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:43

Marko Đurić o motivima, odnosno pozadini, koja je prethodila da se Rezolucija o Srebrenici izvrši u datom trenutku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track