silvija--slamnig-samit-nato-vasington.jpg
Kurir 
foto: Kurir

U Vašingtonu počinje trodnevni NATO samit, povodom 75. godišnjice postojanja tog vojnog saveza, a glavna tema skupa biće potvrđivanje nepokolebljive podrške Ukrajini.

Naša ekipa trenutno se nalazi u Vašingotnu gde je srela Mirka Škrbića, analitičara Instituta za javnu diplomatiju, koji je otkrio svoju viziju.

- Danas u Vašingtonu nisu samo predstavnici najjače vojne sile. Danas su ovde predstavnici država sa najvećim ekonomskim rastom, sa najrazvijenijim ekonomijom, demokratijom, vladavinom prava. Ne postoji ovog trenutka nijedno mesto na koje preče da poseti ministar spoljnih poslova Srbije nego što je Vašington. U svakom slučaju, dug niz godina Srbija ima izvrsnu saradnju sa NATO-om i to naglašavaju i partneri iz NATO-a i predstavnici naše države. Dobro je što je Marko Đurić ovde, biće niz veoma važnih sastanaka. Naš odnos sa NATO-om je izuzetnog značaja za mir i stabilnost na Balkanu, za razvoj ekonomije i za dolazak stranih investicija - rekao je Škrbić i dodao:

Kurir televizija "VERUJEM DA ĆE NIVO SARADNJE BITI JOŠ VEĆI!" Kurir na samitu NATO-a u Vašingtonu sa Mirkom Škrbićem

- Takođe, Đurić je naglasio da Srbija ne odustaje od svoje politike vojne neutralnosti, da ostaje privržena saradnji sa NATO-om, ali vojno-neutralna. Srbija je geografski, politički okružena članicama NATO-a i zemljama koje teže to da postanu, i nema veći interes nego da bude u tom društvu. Stara mudrost kaže ako želite da budete najbolji, onda budite u društvu najboljih i radite ono što rade najbolji i na kraju takmičite se sa njima. Srbija to može i ja verujem da će u budućnosti taj nivo saradnje biti na još većem nivou.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija SILVIJA SLAMNIG NA SAMITU NATO! Ovo su tri najvažnije teme u Vašingtonu