ĐURIĆ NA MARGINAMA NATO SAMITA: Sastao se sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom
Foto: Foto: Kosovo Online

vašington

ĐURIĆ NA MARGINAMA NATO SAMITA: Sastao se sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se na marginama NATO samita u Vašingtonu sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom i tom prilikom ocenio da je očuvanje mira i stabilnosti regiona neophodan preduslov za njegov dalji politički, ekonomski i svaki drugi razvoj.

Uz čestitke kolegi na preuzimanju predsedavanja Savetom Evropske unije, Đurić je izrazio očekivanje da će proširenje evropske porodice na region Zapadnog Balkana ponovo biti u fokusu relevantnih političkih struktura na starom kontinentu, prenosi Kosovo Online.

Šef srpske diplomatije ocenio je da je očuvanje mira i stabilnosti regiona neophodan preduslov za njegov dalji politički, ekonomski i svaki drugi razvoj, naglasivši da će Srbija, kao i do sada, biti konstruktivan partner koji podstiče i doprinosi ostvarenju tog zajedničkog cilja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Govoreći o odličnim bilateralnim odnosima koje prati dinamičan razvoj saradnje u svim oblastima, Đurić je izdvojio značaj nacionalnih manjina kao mostova između nacija i ukazao da je Srbija veoma zadovoljna položajem Srba u Mađarskoj.

Kada je reč o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, sagovornici su ukazali da će Srbija i Mađarska nastaviti da deluju u okviru međunarodne zajednice, dajući doprinos snižavanju tenzija u svetu i uspostavljanju globalnog mira i sigurnosti.

NATO samit u Vašingtonu održava se od 9. do 11. jula.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track