GNUSNA TIRADA DENISA BEĆIROVIĆA U POTOČARIMA! Ovo je najprljaviji govor još od 1992: UDARA NA VUČIĆA I BEOGRAD, ponovo priziva RAT
Foto: Printscreen/Al Jazeera Balkans

Svesrpski sabor mu je TRN U OKU

GNUSNA TIRADA DENISA BEĆIROVIĆA U POTOČARIMA! Ovo je najprljaviji govor još od 1992: UDARA NA VUČIĆA I BEOGRAD, ponovo priziva RAT

Politika -

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Bećirović danas je iskoristio priliku tokom govora u Potočarima da ponovo napadne kako vlasti Republike Srpske, tako i da direktno udari na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića.

On je, nakon govora o tome kako samo želi mir, započeo tiradu protiv Republike Srbije.

- Mir i ravnopravnu saradnju ugrožava velikodržavna politika režima u Beogradu. To je politika koja je i na primeru rezolucije o Srebrenici pokazala da očigledne poraze pokušava pretvoriti u pobede - rekao je on.

On tvrdi da "organi RS" prete državi Bosni i Hercegovini, a potom je u "osam teza" govorio o "velikosrpskim protagonistima" i tobožnjim planovima Beograda i Banjaluke za stvaranje Velike Srbije.

- Evropa i svet moraju biti svesni, da je ova Vučićeva velikosrpska deklaracija opasnija i skandaloznija od memoranduma SANU. Na čelu velikosrpskog projekta 1992. godine bili su Milošević i Karadžić. Snimljeni razgovori jasno pokazuju da je Milošević bio šef, a Karadžić izvršilac. Njihov dogovor je bio da Milošević zavarava Zapad, a da Karadžić na terenu sprovodi njegovu politiku. Pozivam sve da razmisle kakvu ulogu danas igraju Vučić i Dodik - rekao je Bećirović.

On je govor završio unitarističkom tiradom, tvrdeći da od svih opasnosti ljude može da spasi samo država, misleći na Sarajevo.

Postavlja se pitanje da li će pojedine zapadne zemlje, čiji ambasadori su sedeli u publici, osuditi ovaj ratnohuškački govor, ili će ćutati kao i do sada.

Bonus video:

01:10

DARKO OBRADOVIĆ: Ruska federacija vodi hibridni rat protiv BiH, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track