OPTUŽBE BEĆIROVIĆA PREDSTAVLJAJU IZVRTANJE ISTORIJE I OPASNU ZLOUPOTREBU ČINJENICA Reakcija ministra Ivice Dačića
Foto: Printscreen/RTS

saopštenje

OPTUŽBE BEĆIROVIĆA PREDSTAVLJAJU IZVRTANJE ISTORIJE I OPASNU ZLOUPOTREBU ČINJENICA Reakcija ministra Ivice Dačića

Politika -

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, odgovorio je na optužbe Predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića, ističući da Srbija nije agresor i da laži koje je izgovorio narušavaju dobrosusedske odnose.

- Optužbe Predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića predstavljaju izvrtanje istorije i opasnu zloupotrebu činjenica. Srbija nije agresor, srpski narod nije genocidan, niti se priprema za rat, već se, uprkos konstantnim napadima, naša država odlučno i nepokolebljivo zalaže za mir i stabilnost u regionu. Bećiroviću i drugim političarima sličnim njemu smeta jaka i stabilna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a zbog čega je Srbija respektabilan međunarodni subjekt i garant bezbednosti u regionu - poručio je Dačić, a navodi se u saopštenju njegovog kabineta.

Ministar je istakao i da "ne treba Bećirović ličnom mržnjom prema srpskom predsedniku da huška sopstveni narod na ratovanje".

- Da se stvarno zalažu za mir, kako Bećirović tvrdi, pokazali bi političku volju da reše napad na predsednika Vučića u Potočarima kada je došao da se pokloni žrtvama u Srebrenici, iako je od tada prošlo devet godina. Kako to Bećirović poštuje Srbiju i srpski narod, a poziva građane na nove zločine nad Srbima? Taj zločinački rečnik ratnog huškača je njemu očigledno karakterna osobina i dobro je da svi čuju kako svoje ratne pokliče pravda međunarodnim aktima - naveo je Dačić i dodao:

- Pa, gospodo iz međunarodne zajednice, sada ste vi na potezu. Da li ćete se ograditi od ovakvih reči Bećirovića ili su pozivi na ratovanje, nova stradanja i zločine postali prihvatljivi? Optužbe iznete protiv Srbije su neosnovane i služe jedino da podstaknu netrpeljivost i mržnju u regionu. Srbija će uprkos svemu nastaviti da podržava dijalog i saradnju, odbacujući svaku provokaciju i lažnu retoriku.

Kurir.rs

Bonus video:

03:16

Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track