MINISTAR VESIĆ SA ŽIOFREOM U OBILASKU EVROPSKE KUĆE U BEOGRADU: Ponosan što sam uspeo da obezbedim zaštitu za ovaj prostor (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

MINISTAR VESIĆ SA ŽIOFREOM U OBILASKU EVROPSKE KUĆE U BEOGRADU: Ponosan što sam uspeo da obezbedim zaštitu za ovaj prostor (FOTO)

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije sa ambasadorom Evropske unije u Srbiji, Emanuelom Žiofreom sa zajedničkog obilaska Evropske kuće u Beogradu.

"Danas me je moj prijatelj, ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre pozvao da zajedno obiđemo Evropsku kuću u Beogradu koja se nalazi u bivšoj Galeriji Progres.

Zahvalan sam ambasadoru Žiofreu na pozivu da budem jedan od prvih ministara koji je video mesto na kome će se promovisati saradnja Srbije i Evropske unije i koje će postati prostor za kulturu i umetnost.

Ponosan sam jer sam kao zamenik gradonačelnika Beograda uspeo da zajedno sa Zavodom za zaštitu spomenika obezbedim zaštitu za ovaj prostor koji je tako sačuvan kao prostor za kulturu. Da tada to nisam učinio ovde bi danas bila neka radnja. I tada, i sada mislim da nije sve na prodaju i da postoje stvari i objekti koji moraju da se zaštite i postanu javni prostor.

Srećan sam zbog otvaranja Evropske kuće u Beogradu. Srbija je Evropa a Srbi su stari evropski narod i pre ili kasnije postaćemo članica Evropske unije. Evropska kuća u Beogradu je korak ka našoj evropskoj budućnosti.", poručio je Goran Vesić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video:

00:23

VESIĆ NA KINESKOM POŽELEO DOBRODOŠLICU SIJU: Ministar briljirao pred kamerom Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track