KURIR NA SAMITU NATO U VAŠINGTONU! EKSKLUZIVNI SNIMCI Svetski lideri na okupu, stigao Zelenski: Na stolu jedna od najvažnijih tema
Foto: Kurir

kurir televizija

KURIR NA SAMITU NATO U VAŠINGTONU! EKSKLUZIVNI SNIMCI Svetski lideri na okupu, stigao Zelenski: Na stolu jedna od najvažnijih tema

Politika -
Silvija Slamnig, specijalni izveštač, Vašington, NATO Samit
foto: Kurir

Vašington, 11. jul 2024. - Treći dan samita NATO u Vašingtonu donosi ključne razgovore između lidera Alijanse i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Naša ekipa Kurira je ekskluzivno zabeležila trenutak kada je Zelenski stigao na samit.

U kongrensom centru trenutno se nalaze najveći svetski lideri.

Ekskluzivni Snimak i Fotografije

00:14

Zelenski došao na sastanak sa svim liderima

Podsetimo, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, stigao je u Vašington kako bi prisustvovao trećem danu samita NATO-a, gde će se susresti sa liderima Alijanse i azijskim partnerima. Ovaj trenutak dolazi u kritičnom periodu za Ukrajinu, koja se suočava sa neprekidnim ruskim napadima.

00:05

Zelenski došao na sastanak sa svim liderima 1

1 / 4 Foto: Kurir

Na dnevnom redu trećeg dana samita, lideri NATO-a će sa Zelenskim razgovarati o strateškoj situaciji u Ukrajini, kao i o globalnim bezbednosnim izazovima, uključujući ulogu Kine. Očekuje se da će NATO lideri razmotriti dodatnu pomoć Ukrajini u vidu vojnih i ekonomskih resursa, dok će se takođe osvrnuti na rastući uticaj Kine u globalnim poslovima.

Vladimir Zelenskij
foto: Kurir

"Ukrajina očekuje podršku i konkretne akcije od naših saveznika u NATO-u," izjavio je Zelenski prilikom dolaska. "Naš narod se bori za slobodu i demokratske vrednosti koje dele svi članovi Alijanse. Očekujemo da se naši saveznici zalažu za našu sigurnost i teritorijalni integritet."

1 / 6 Foto: Kurir

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

ZELENSKI U KLINČU SA NATO?! Analitičar: Nazivali ga herojem i novim Čerčilom i on je u to poverovao! REKLI MU DA SE MALO PRIMIRI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track