BIĆE JASNO KO ŽELI MIR, A KO SUKOBE Brnabić za Kurir TV: Uporedite moj govor u Banjaluci i govor Bećirovića u Potočarima
Foto: Kurir televizija

REČI KOMŠIĆA, HELEZA I BEĆIROVIĆA POZIVAJU NA RAT

BIĆE JASNO KO ŽELI MIR, A KO SUKOBE Brnabić za Kurir TV: Uporedite moj govor u Banjaluci i govor Bećirovića u Potočarima

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije "Redakcija", osvrnula se na brutalni napad Denisa Bećirovića na Republiku Srpsku, Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

"Dobro je da onaj ko želi, ali nema mnogo ljudi, može da uporedi moj govor na svečanoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i govor Denisa Bećirovića u Potočarima i biće jasno ko želi mir, a ko sukobe. Sve će biti jasno. Imala sam dve osnovne poruke koje sam poslala iz Banjaluke kao predsednica Narodne skupštine Srbije, jedna je bila mir i stabilnost i potreba svih u regionu, da radimo na tome da se uspostavi trajni mir i stabilnost, i izvesnost kako bismo gradili bolju budućnost. Druga poruka je bila apsolutno insistiranje na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i ponovila sam da poštujemo teritorijalni integritet BiH ali takođe, neprikosnovesnot Republike Srpske", navela je Ana Brnabić i dodala:

"Pogledajte šta smo čuli od Bećirovića, kao jednog od tri člana predsedništva BiH, čuli smo da mir ugrožava veliko-državna politika u Beogradu. Da li sam ja to rekla u Banjaluci? Ne, rekla sam nešto suprotno, takođe, Dejtonski mirovni sporazum koji on ne poštuje. Oni ne mogu ni da izogvore Republika Srpska, kažu RS. Vjosa Osmani, kada odete u SB UN, i za UN Kosovo i Metohije je sastavni deo autononma pokrajina RS, Vjosa i Kurti su tamo u svojstvu građana. Vidite da kada ona priča o našim crkvama i manastirima na KiM, ona ne može da izgovori srpska crkva. Tako vidite da i Bećirović ne kaže Republika Srpska. Kako treba da se oseća srpski narod"?

Posle govora mržnje predsedavajućeg Predsedništva BiH, oglasio se i predsednik RS Milorad Dodik koji je, između ostalog, rekao da je "Bećirović govorom potvrdio da je Srebrenica politička platforma".

Bonus video:

04:45

BRNABIĆ O LITIJUMU Pitam opoziciju: A što ste vi bili ZA do 2012? Ko je doveo Rio Tinto? Čiji predstavnik je prodao zemlju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track