VUČIĆ NA LETU ZA KAIRO: Predsednik objavio snimak iz aviona uz VAŽNU PORUKU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ NA LETU ZA KAIRO: Predsednik objavio snimak iz aviona uz VAŽNU PORUKU (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao što je najavljeno krenuo put Egipta, gde će u kairu boraviti do 14. jula.

- Mi, stariji, ne možemo da živimo samo od znanja stečenog u školama i na fakultetu. Moramo naporno da radimo, ali i svakoga dana da učimo kako bismo opstali na tržištu znanja savremenog društva. Ipak, naša najveća nada jesu mladi Srbije u čije obrazovanje država mora da uloži mnogo više, ali i njih molim da izbegnu zamku površnosti, da se posvete učenju i radu, jer tako će Srbija sigurno da pobeđuje - napisao je Vučić u opisu videa.

O dolasku predsednika Vučića pišu i egipatski mediji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će sutra i u nedelju biti u dvodnevnoj poseti Egiptu, gde će imati bilateralne razgovore sa predsednikom Abdelom Fatahom el-Sisijem, i istakao da ono što je izuzetno važno jeste ugovor o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta. Sada o predstojećoj poseti piše i egipatski medij "Ahramonline".

Pomenuti medij piše da su srpsko-egipatski odnosi, dugi 116 godina, podstakli jedinstvenu istorijsku vezu između dva naroda.

Ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović je, u izjavi za Ahram onlajn, rekao da je predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Egiptu 13. jula organizovana da bi se pretočilo bilateralno strateško partnerstvo koje je ranije proglasio predsednik Abdel Fatah El Sisi u Srbiji jula 2022. u sferu privrede.

Potpisivanje bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini (FTA), zajedno sa još devet sporazuma iz različitih oblasti saradnje, biće vrhunac posete.

Bilateralni odnosi dveju zemalja dobro su koordinisani u multilateralnim međunarodnim okvirima i predstavljaju autentično proširenje istorijske uloge na međunarodnom planu u uspostavljanju i vođenju Pokreta nesvrstanih, što se pozitivno odražava na jačanje svih oblasti.

Bonus video:

04:47

JASNO JE DA JE NJOPASNIJEM KLANU VUČIĆ I DALJE META BROJ JEDAN Bjegović tvrdi: U zabludi su ako misle da su ga uplašili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track