PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO VENCE U MEMORIJALNOM KOMPLEKSU NEZNANOG JUNAKA U EGIPTU: Delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO VENCE U MEMORIJALNOM KOMPLEKSU NEZNANOG JUNAKA U EGIPTU: Delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti FOTO

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata u Memorijalnom kompleksu neznanog junaka.

"Sa velikim pijetetom poklonio sam se senima ratnika koji su dali život za svoj narod i državu i položio venac na spomen-grobnicu Anvara Sadata, čoveka koji je daleko video, mudro vodio svoju zemlju, promenio njeno lice uz iskrenu posvećenost miru i koji je zbog toga platio najveću cenu. Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti, kao i istu kulturu sećanja na sve one koji su nam svojom borbom i hrabrošću omogućili da nastavimo da gradimo naše zemlje u miru.

Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo", naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Egiptu. Danas i sutra razgovaraće sa više zvaničnika, uključujući predsednika Abdela Fataha El-Sisija. Posle razgovora dvojice lidera, El-Sisi će danas Vučiću prirediti svečani ručak u Predsedničkoj palati u Kairu.

Bonus video:

04:47

JASNO JE DA JE NJOPASNIJEM KLANU VUČIĆ I DALJE META BROJ JEDAN Bjegović tvrdi: U zabludi su ako misle da su ga uplašili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track