VUČIĆ NAJAVIO AFRIČKU I AZIJSKU TURNEJU: Si i Putin su već uvideli značaj arapskog sveta! Verujem da ćemo uspeti da napravimo više
Foto: screenshot Video Plus

VUČIĆ NAJAVIO AFRIČKU I AZIJSKU TURNEJU: Si i Putin su već uvideli značaj arapskog sveta! Verujem da ćemo uspeti da napravimo više

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Egiptu.

U svom obraćanju se osvrnuo i na moguću afričku i azijsku turneju.

Predsednik je istakao da se nada da će, kada se Srbija pripremi za sve što sledi, jer je siguran da predstoji burna jesen na svetskom nivou, ići na ozbiljniju afričku i azijsku turneju jer ljudi obraćaju pažnju na to.

- Videli ste da su Si i Putin dolazili ovde i uvideli značaj arapskog sveta. Posle Kine, imamo i ovaj Sporazum o slobodnoj trgovini. Verujem da ćemo za budućnost uspeti da napravimo nešto više.

Predsednik Vučić je podsetimo u Kairu imao sastanak sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom El-Sisijem, koji mu je u Predsedničkoj palati priredio doček uz vojne počasti, posle čega su u njihovom prisustvu potpisani Sporazum o slobodnoj trgovini, kao i 10 drugih bilateralnih dokumenata.

Ranije danas, predsednik Vučić položio je vence na grob Neznanog junaka i spomen-grobnicu predsednika Anvara Sadata u Memorijalnom kompleksu neznanog junaka.

Tokom dana sastao se i sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abulom Geitom, a do kraja boravka u Egiptu sledi mu još niz važnih sastanaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track