"ŽALOSTAN I TRAGIČAN DOKAZ KAKVE SU POSLEDICE KAMPANJE MRŽNJE I PRETNJI" Dačić osudio pokušaj atentata na Donalda Trampa
Foto: Kurir

osuda

"ŽALOSTAN I TRAGIČAN DOKAZ KAKVE SU POSLEDICE KAMPANJE MRŽNJE I PRETNJI" Dačić osudio pokušaj atentata na Donalda Trampa

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je pokušaj ubistva Donalda Trampa i poželeo mu brz i uspešan oporavak, dodajući da je atentat na bivšeg predsednika SAD tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka.

„Atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa najveći je, žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka.

Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo, i njegovo opravdanje.

Kako se videlo, to postaje i veoma ozbiljan bezbednosni rizik. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Zato je obaveza celog društva da se tome suprotstavimo. Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspešan oporavak”, izjavio je Dačić.

Bonus video:

03:16

Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track