PREDSEDNIK VUČIĆ O SUSRETU SA POGLAVAROM KOPTSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U KAIRU: Odličan razgovor! Razgovarali smo o miru i saradnji
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ O SUSRETU SA POGLAVAROM KOPTSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U KAIRU: Odličan razgovor! Razgovarali smo o miru i saradnji

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, tokom dvodnevnog boravka u Egiptu, posetio sabornu crkvu Svetog Marka u Kairu i sastao se sa Tavadrosom II, poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim.

"Imali smo odličan razgovor sa patrijarhom koptske pravoslavne crkve. Razgovarali smo o miru, saradnji i jedinstvenom pravoslavnom naporu da se održi mir. Lep razgovor da naučimo nešto više o koptskoj pravoslavnoj crkvi", naveo je predsednik Vučić obraćajući se iz Kaira.

01:11

Aleksandar Vučić: 15 miliona pravoslavnih vernika u Egiptu žive u miru i slozi sa muslimanima

On se posle susreta sa Tavadrosom II oglasio i na Instagramu.

"Poseban osećaj mira u prelepom hramu jedne od najstarijih hrišćanskih zajednica na svetu. Zahvalan sam Njegovoj svetosti Tavadrosu II @copticorthodox.church na toplom dočeku i iskrenom interesovanju za život ljudi u Srbiji i mogućnostima za približavanje naših kultura, o čemu smo dugo razgovarali", poručio je predsednik Vučić i dodao:

"Koptska crkva je vekovima okupljala verni narod, čuvajući njihov identitet i tradiciju i u najtežim vremenima, baš kao što je to oduvek činila, a čini i danas, naša Srpska pravoslavna crkva, kao središte i čuvar sabornosti bez obzira na istorijske i društvene okolnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track