STRAŠNO LICEMERJE KOKANOVIĆA Branio Violu SEKIROM kad je podržavala nezavisno Kosovo, a sada mu Ursula UGROŽAVA interese
Foto: screenshot, AP/Hadi Mizban

STRAŠNO LICEMERJE KOKANOVIĆA Branio Violu SEKIROM kad je podržavala nezavisno Kosovo, a sada mu Ursula UGROŽAVA interese

Politika -

Koliko je samo licemeran Zlatko Kokanović!

Zlatko Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar" je danas izjavio da nemački kancelar Olaf Šolc i predsednica Evropske komisije Urusla fon der Lajen nisu dobrodošli u Srbiji, ako je povod za njihov dolazak eksploatacija mineralnih resursa i realizacija projekta "Jadar".

Smetaju mu Šolc i Fon der Lajen, ali mu ne smetaju drugi Nemci kada zastupaju neke od interesa koji odgovaraju lično njemu.

Podsetimo se kako je zdušno branio Violu fon Kramon, pa se i sekirom zaletao na narod u Nedeljicama. Ona ista Viola fon Kramon, koja se zalaže za nezavisno Kosovo i ona koja je podržala rezoluciju o Srebrenici, u tom slučaju bila je dobra, jer brani Kokanovićeve interese.

Kokanović je agenciji Beta kazao da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao upamćen kao „najveći izdajnik srpskog naroda“ ukoliko bi dozvolio realizaciju projekta „Jadar“ i eksploataciju ostalih mineralnih resursa u Srbiji.

"Šolc i Fon der Lajen imaju u Nemačkoj tri puta veća nalazišta litijuma koja su jednostavnija za eksploataciju, iz termalnih voda i bez jalovine. Napad na srpski litijum je bukvalno treći pokušaj rata. Znamo kako su se Nemci ponašali prema Srbima i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, a u ovom trećem ratu bi nas dokusurili jer bi više od dva miliona ljudi bilo prinuđeno da se zbog ekološke katastrofe iseli iz Zapadne Srbije i drugih delova gde se planira iskopavanje litijuma", kaže Kokanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track