ISPITUJU SRBE ZBOG POŠTOVANJA ZAKONA SRBIJE! Advokat Petković o ispitivanju radnika Privremenog organa opštine Štrpce
Foto: Printscreen/Kosovo-online

prištinska tortura

ISPITUJU SRBE ZBOG POŠTOVANJA ZAKONA SRBIJE! Advokat Petković o ispitivanju radnika Privremenog organa opštine Štrpce

Politika -

Četrnaestoro radnika Privremenog organa opštine Štrpce odazvalo se danas pozivu za ispitivanje u policijskoj stanici u Uroševcu. Advokat osumnjičenog Z. J. Boban Petković, potvrdio je za Kosovo onlajn da se njegov branjenik sumnjiči za rušenje ustavnog poretka tzv. Kosova i da se nakon datog iskaza vratio kući.

Advokat Petković ističe da je u petak, 12. jula, pred kraj radnog vremena 14 radnika opštinske administracije opštine Štrpce koja radi po sistemu Republike Srbije dobilo poziv za saslušanje u policijskoj stanici u Uroševcu i da u samom pozivu nije stajalo kakva im se dela stavljaju na teret.

- Konkretno za mog klijenta delo koje mu se stavlja na teret je rušenje ustavnog poretka ili protivustavne radnje. Na naše pitanje da li mogu da nam objasne koje su to protivustavne radnje, policijski službenik nam je rekao da s obzirom da su službenici radili po zakonima Srbije, a koji su po automatizmu na osnovu njegove interpretacije i protiv zakona Kosova, sve to oni podrazumevaju kao protivustavne radnje. Na osnovu izjave policije oni su nam rekli da ih je Tužilaštvo za težak kriminal iz Prištine ovlastilo da uzmu izjave povodom njihovog navoda da je njihovim postupcima rađeno protiv ustavnog poretka Kosova - kaže Petković.

Petković ističe i da nikakve informacije od tzv. Policije Kosova nisu dobili što se tiče nastavka postupka.

Privremeni organ opštine Štrpce je zatvoren 07. jula 2022. godine nakon upada specijalnih jedinica Kosovske policije koji su iz zgrade odneli svu dokumentaciju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track