VUČIĆ RAZGOVARAO SA MELONIJEVOM "Postigli smo dogovor da se do kraja godine u Beogradu održi samit vlada dveju zemalja"
Foto: Printscreen Instagram

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MELONIJEVOM "Postigli smo dogovor da se do kraja godine u Beogradu održi samit vlada dveju zemalja"

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da je imao odličan razgovor sa premijerkom Italije Đorđom Meloni i da su postigli dogovor da se do kraja godine u Beogradu održi samit vlada dveju zemalja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u objavi na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da je imao odličan razgovor sa premijerkom Italije Đorđom Meloni o geoplitičkim prilikama, situaciji u regionu, bilateralnoj saradnji i evropskom putu Srbije. Dogovorili smo se, ovom prilikom, da se do kraja godine održi samit naših dveju vlada u Beogradu.

"Ponovio sam da Srbija izuzetno ceni saradnju sa Italijom, kao jednim od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera, i zahvalio na podršci koji nam ova zemlja pruža na našem EU putu. Premijerka Italije je posebno naglasila inters njene zemlje za očuvanjem mira u regionu, a predložene su i aktivnosti koje se tiču proširenja EU na Zapadni Balkan", naveo je Vučić.

Dodao je da se zahvalio Đorđi Meloni na prijateljstvu i italijanskim investicijama u Srbiji, kao i da su se dogovorili da razgovor nastave u četvrtak na Samitu Evropske političke zajednice, koji se održava u Londonu.

Bonus video:

00:34

Aleksandar Vučić uručio Milošu Jevremoviću orden zasluga za herojski čin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track