"MOJ PRADEDA POGINUO NA SOLUNSKOM FRONTU, A POREDE NAS SA OKUPATORIMA" Premijer Vučević o projektu Jadar i pretnjama nasiljem
Foto: EPA/Andrej Cukić

"MOJ PRADEDA POGINUO NA SOLUNSKOM FRONTU, A POREDE NAS SA OKUPATORIMA" Premijer Vučević o projektu Jadar i pretnjama nasiljem

Politika -

Predsednik Vlade Miloš Vučević rekao je danas da ćemo znati da li će biti rudarenja litijuma ili ne, kao i da li će to raditi Rio Tinto ili neko drugo, tek nakon dugog procesa koji je pred nama.

- Nas interesuje samo ono šta Srbija dobija i koje će koristi imati građani, da se čuvaju naši građani, potoci i reke. Jadarit ili litijum predstavljaju geopolitičku priliku za Srbiju. Ako je velika geopolitička potreba za njim, dajte da je iskoristimo i po pitanju Kosova i Metohije, očuvanja Republike Srpske - napisao je Vučević na Instagramu.

On kaže da bi to bio argument koji nam pojačava poziciju u teškim okolnostima.

- Ove izjave da mi objavljujemo rat su skandalozne i bezobrazne. Nikome Vlada Srbije nije objavila rat, a posebno ne svojim građanima! Neka Ćuta i Manojlović pitaju svoje koalicione partnere ko je doveo Rio Tinto. Vlada Republike Srbije neće dozvoliti nasilje - dodao je Vučević.

Predsednik Vlade kaže da zakon mora da važi za sve, i da neće biti nikakvog 5. i 6. oktobra.

- Srbija je danas daleko ozbiljnija i organizovanija država. Čuo sam da je neka gospođa u izjavi rekla kako je ovo stanje pred Cersku bitku, i time nas iz Vlade svrstala u okupatore. Moj pradeda Mihailo je poginuo na Solunskom frontu 1916. godine. Da nam ne drže predavanja ko je gde bio, kao da su oni nove Stepe Stepanović. Sram da ih bude - poručio je Vučević uz fotografiju dokumenta koji potvrđuje da mu je pradeda poginuo na Solunskom frontu.

Ističe i da su prethodnih dana javno objavljivane slike sudija Ustavnog suda, i da su od njih pravljene mete.

- Jasno je da su oni nasilnici koji najavljuju i sprovode nasilje Prednost je u našim rukama jer Srbija ima nešto što je potrebno celoj Evropi. Naš cilj je da Srbija bude bolja kuća za svoje stanovnike, da čuvamo i gore i potoke, reke i vazduh jer svi isti vazduh dišemo - zaključio je predsednik Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track