BASTAĆ NAKON SASTANKA SA ŠAPIĆEM: Dobio sam garancije da će naša programska načela biti sprovedena, NEĆEMO BITI DEO IZVRŠNE VLASTI
Foto: Damir Dervišagić

BASTAĆ NAKON SASTANKA SA ŠAPIĆEM: Dobio sam garancije da će naša programska načela biti sprovedena, NEĆEMO BITI DEO IZVRŠNE VLASTI

Politika -

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda i potpredsednik Srpske napredne stranke, i Marko Bastać, predsednik Skupštine beogradske opštine Stari grad i nosilac liste "Čuvari Starog grada" održali su danas sastanak nakon koga se Bastać obratio javnosti.

Marko Bastać
foto: Damir Dervišagić

- Prethodnih nekoliko dana obavili smo sastanke sa organizacijama koja su podržala naših 12 programskih načela. Bila nam je potrebna podrška i potvrda Grada Beograda i Aleksandra Šapića. Ja sam inicirao taj razgovor da bismo inicirali projekte na opštini. Dobio sam potvrdu podrške i garancije da će naših 12 načela biti sprovedeno - istako je Bastać.

Marko Bastać
foto: Damir Dervišagić

On je naveo:

- Mi ćemo u naredna tri meseca izraditi detaljnu strategiju tog programa i "Čuvari Starog grada" neće biti deo izvršne vlasti. Mi ćemo kroz Skupštinu opštine kontrolisati naš program, mi ćemo podršku davati od sednice do sednice, na svaka tri meseca.

Marko Bastać
foto: Damir Dervišagić

Sledeća sednica Skupštine opštine Stari grad, kako navodi Bastać, biće održana u najkraćem mogućem roku.

Garancije Šapića

Podsetimo, Marko Bastać je izabran za predsednika Skupštine opštine Stari grad 9. jula. Kako vlast na toj beogradskoj opštini još nije formirana, on je prekjuče na pitanje Kurira šta se u ovom trenutku dešava po tom pitanju, odgovorio:

- Održani su sastanci sa lokalnim odborima stranaka na Starom gradu koje su podržale naša programska načela 9. jula na sednici Skupštine opštine Stari grad. Usaglašeni su konkretni koraci koji će se brzo implementirati kao i vremenski period u kome će biti izrađena detaljna strategija Starog grada za narednih 7 godina - rekao je u utorak Bastać.

On je tada u razgovoru za Kurir naveo da mnogo tačaka programa zavisi od gradskih vlasti i da je zbog toga zatražio sastanak sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem.

- Tražio sam sastanak sa gradonačelnikom Šapićem kako bi zatražio podršku za naš, sada već zajednički program. Od njega očekujemo podršku i neku vrstu garancija da će program biti sproveden, kako bismo što pre počeli sa realizacijom - naveo je u utorak za Kurir Bastać.

Kurir.rs/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track