PREMIJER VUČEVIĆ SA NAČELNIKOM GENERALŠTABA ORUŽANIH SNAGA ITALIJE: Strateško opredeljenje Srbije je članstvo u EU (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

PREMIJER VUČEVIĆ SA NAČELNIKOM GENERALŠTABA ORUŽANIH SNAGA ITALIJE: Strateško opredeljenje Srbije je članstvo u EU (FOTO)

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije admiralom Đuzepeom Kavo Dragoneom, sa kojim je razgovarao o bilateralni odnosima, trenutnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i vojnoj saradnji Srbije i Italije.

Predsednik Vučević istakao je da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji i naglasio da ćemo biti kooperativan partner sa svim zemljama u regionu Zapadnog Balkana, kao i sa članicama Evropske unije. On je poručio da Srbija ostaje maksimalno posvećena promociji mira i dijaloga i očuvanju stabilnosti u regionu.

Predsednik Vlade Vučević ocenio je da je angažovanje pripadnika Oružanih snaga Italije u misiji KFOR veoma značajno za zaštitu srpskog stanovništva i održanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji i zahvalio admiralu Kavo Dragoneu na profesionalnosti i posvećenosti italijanskih vojnika ovom veoma važnom zadatku.

On je čestitao admiralu Kavo Dragoneu na imenovanju za narednog predsedavajućeg Vojnog komiteta NATO i poželeo mu uspeh na toj dužnosti.

Admiral Kavo Dragone zahvalio je Vučeviću na današnjem susretu, saglasio se da su odnosi Srbije i Italije na visokom nivou i rekao da postoje mogućnosti za dalje unapređenje i proširenje vojne saradnje između dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track