MAKRON PODRŽAO INTEGRACIJU SRBIJE U EU, ISTAKAO ZNAČAJ FORMIRANJA ZSO Oglasila se Jelisejska palata nakon sastanka dva predsednika
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

MAKRON PODRŽAO INTEGRACIJU SRBIJE U EU, ISTAKAO ZNAČAJ FORMIRANJA ZSO Oglasila se Jelisejska palata nakon sastanka dva predsednika

Politika -

Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću punu podršku Francuske integraciji Srbije u Evropsku uniju i istakao značaj formiranja Zajednice srpskih opština na KiM, saopštila je Jelisejska palata.

Na sastanku sa predsednikom Srbije održanom na marginama četvrtog samita Evropske političke zajednice u palati Blenim, u Velikoj Britaniji, predsednik Francuske je istakao svoju posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i podršku evropskom posredovanju i pozvao na punu primenu Briselskog i Ohridskog sporazuma.

Tokom susreta, Makron i Vučić su pozdravili produbljivanje bilateralne saradnje u mnogim oblastima, navela je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske je na kraju podsetio na privrženost Francuske Dejtonskom sporazumu, kao i jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track