PONOSAN SAM NA OVAJ DAN, KOJI ME ISPUNJAVA VELIKOM NADOM ZA MOJU ZEMLJU Vučić: Boriću se za životnu sredinu u našoj zemlji (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

PONOSAN SAM NA OVAJ DAN, KOJI ME ISPUNJAVA VELIKOM NADOM ZA MOJU ZEMLJU Vučić: Boriću se za životnu sredinu u našoj zemlji (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u zajedničkom obraćanju medijima sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom po završetku Samita o kritičnim sirovinama poručio je:

"Želim da kažem svim ljudima da sam ponosan na ovo što smo danas započeli. Ponosan sam na ovaj dan, koji me ispunjava velikom nadom za moju zemlju. Ovo je velika prekretnica, promena i kvantni skok u budućnost i nešto što nismo verovali da može da nam se desi. Sve radimo transparentno i nijedan deo postupka u ovom projektu neće biti sakriven od ljudi. Boriću se za životnu sredinu u našoj zemlji, u Jadru i Rađevini, kako bi i voda i vazduh i zemlja bili čisti. Zato sam zahvalan na znanju i podršci koju ćemo u tom pogledu dobiti od Nemačke i EU.

Verujem u ogromnu ekonomsku korist za našu zemlju od ovog projekta, jer će ovo biti ubedljivo najveća strana direktna investicija u našoj zemlji. Želim da iskoristimo ono što Srbija ima, da sačuvamo prirodu, naše ljude i da obezbedimo veće plate i penzije i bolji život za sve. To su stvari o kojima moramo da razmišljamo u budućnosti, kako da se brže razvijamo i što pre približimo standardima u EU. Još jednom veliko hvala poštovani @budeskanzler na rečima koje su nas sve ohrabrile i koje su ukazale poštovanje našoj maloj zemlji, a posebno hvala i @maros.sefcovic koji je stalno bio uz nas i koji je mnogo uradio na ovom projektu od ogromnog značaja za našu zemlju".

Bonus video:

00:29

Vučić se sastao sa Zelenskim u Londonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track