VRUĆINA IM UDARA U GLAVU Opozicionari ljuti na Evropljane, a hvalili ih za rezoluciju, u junu bojkotovali, sad traže nove izbore!
Foto: Beta Amir Hamzagić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Agonija srpske opozicije se nastavlja

VRUĆINA IM UDARA U GLAVU Opozicionari ljuti na Evropljane, a hvalili ih za rezoluciju, u junu bojkotovali, sad traže nove izbore!

Politika -

Ovo je iz one kategorije vesti iz nesvesti: Marinika Tepić traži raspisavanje novih parlamentarnih izbora! Kao, SNS je izneverio svoje birače potpisivanjem “Memoranduma o održivim sirovinama između Srbije i EU” tokom Šolcove posete Beogradu.

Marinika sad štiti izbornu volju članova SNS!

Na stranu što su ona, Đilas i ostala bratija izneverili svoje birače – obećali su im pobedu pa pukli ko zvečka, i niko ostavku da podnese – ali zahtev za izbore posle junskog bojkota izbora toliko je besmislen da bi javnost mogla da pomisli da su naši opozicionari predugo boravili napolju na ovim vrućinama, da nije reč o kontinuiranom mentalnom proklizavanju. Kod njih je to hronično, navikli smo već da ne znaju gde udaraju!

Ovih dana su, tako, ljuti na Evropu!

Ne štede kritike na račun nemačkog kancelara Olafa Šolca. Potpisao je značajan ugovor o privrednoj saradnji Evropske unije i Srbije umesto da zbog Vučića niko ne investira u Srbiju. Pa kad država ostane bez para, narod će se dići i zbaciti ga sa vlasti. E, tad bi, najzad, zavladali oni. Okreni-obrni, ta je logika u osnovi svih njihovih planova…

A ista ta Evropa, i ista ta Nemačka i njeni poslanici bili su im dobri kad su u martu išli da izdejstvuju rezoluciju kojom se baca sumnja na srpske izbore. Puna su im usta bila evropske ljubavi i razumevanja za srpsku demokratiju! Sad viču: Ua Nemačka!, ali, istina, malo tiše… jer srpska opozicija, ovakva kakva jeste, bez sponzora iz inostranstva ne može da postoji!

Ali, ako mislite da im je teško da danas govore jedno a sutra drugo, da pate od unutrašnjih nemira i moralnih fraktura, u velikoj ste zabludi! Njima je to kao da popiju malo vode u letnje podne, jer ih činjenice ne obavezuju. Sve što kažu je laž. Manipulacija.

Tako Marinika kaže da su “protiv kopanja litijuma cela opozicija i stručna javnost”, I ne trepne. Jer su sve analize stručne javnosti – od akademika do profesora Rudarsko-geološkog fakulteta– koje nisu njoj išle u prilog proglašene za naručene, i “plaćene”. A objektivni su samo oni “stručnjaci” koji šire strah i paniku.

Činjenica je da je stvorena atmosfera u kojoj je glas struke teško čuti od ratničkih bubnjeva navodnih ekologa. Ali ako ne znate ko je u pravu i kome da se priklonite, pogledajte ovaj slučaj.

Na dan Šolcove posete Beogradu Šolakov portal Nova preneo je tekst navodnog “nemačkog Standarda” koji “oštro kritikuje sastanak u Beogradu”. Rekao bi čovek da su, eto, mišljenja u Nemačkoj podeljena, da Šolc to nešto na svoju ruku… kad ne bi ustanovio pretragom na Guglu, da je reč o bečkom, dakle, austrijskom magazinu Standard!

Ajmo dalje. Da vidimo kako to Standard “oštro kritikuje”, a Nova nam prepričava: “srpska javnost je prevarena”, a potpisani Memorandum “posebno šteti hrabrim demokratskim snagama u Srbiji koje veruju Nemačkoj”.

I tako… red pohvala opoziciji, red kuđenja Vučića.

E, sad dolazi ono najvažnije: tekst je pisala izvesna Adelhaj Velfl, novinarka koja živi u Sarajevu, a redovno izveštava o Kosovu. Kako izveštava o Kosovu? Hvali Kurtija, poziva međunarodnu zajednicu da pritisne Vučića, zamera Violi fon Kramon da je preoštra prema Kurtiju i njegovoj vladi…

I sad treba da verujemo u njenu dobronamernost i lepe želje za Srbiju!?

Potpuno ista šema viđena je i ranije: najogavnije napade na našu državu i njeno rukovodstvo, i slavopojke opoziciji pisali su novinari koji naglašeno pozitivno pišu o Kurtiju. Jedno od mogućih objašnjenja bilo bi da su svi tekstovibili naručeni od iste lobističke grupe…

Nego, da se vratimo našim opozicionarima u nesvesti.

Narod kaže: samo se budala dva puta sapliće o isti kamen. A oni…

Najbolji savet koji možemo da im damo je: ostanite da ležite u travi, džabe ustajete!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track