O BIVŠIMA SVE NAJBOLJE, SNS JE REAL MADRID! Radoslav Milojičić u intervjuu za Kurir o oporavku, poljoprivredi litijumu...
Foto: Stefan Jokić

O BIVŠIMA SVE NAJBOLJE, SNS JE REAL MADRID! Radoslav Milojičić u intervjuu za Kurir o oporavku, poljoprivredi litijumu...

Politika -

Radoslav Milojičić Kena, poslanik Srpske napredne stranke, u intervjuu za Kurir, između ostalog, govori o tome kako teče njegov oporavak nakon ozbiljnih povreda koje je nedavno zadobio. Nezaobilazna tema je i poljoprivreda, kojom se njegova porodica generacijama bavi, iznosi svoj stav o litijumu, a otkriva gde mu je bolje - da li u DS, Srpskoj levici ili SNS...

Nedavno ste zadobili ozbiljne povrede. Šta se tačno desilo? Kako teče oporavak?

- Da, nažalost, pukla mi je kofa sumporne kiseline koju sam nosio u njivi i polila mi obe noge, sreća je da sam, iako je bilo 40 stepeni, imao čizme... Evo, već 22 dana je prošlo i ide nabolje, hvala bogu. Moram da zahvalim i divnim doktorima i sestrama na brizi.

Kad već pominjete njivu... Dugo se bavite poljoprivredom, čime tačno?

- Odrastao sam na njivi, selu, 300 godina unazad moja porodica radi poljoprivredu, kukuruz, žito, stočarstvo, pre desetak godina i borovnice, samo je sada sve lakše, sve je mehanizovano. Muka je bila kada se 90-ih kukuruz brao i kopao ručno. Ponosan sam što sve znam da radim i radim i dalje kada imam vremena.

Jeste li zadovoljni brigom države za poljoprivrednike i šta je to što može bolje?

- Budžet za poljoprivredu je nikada veći, povećane su subvencije, polovina svih državnih subvencija ide na poljoprivredu. Uveden je red, ali meni je briga mali poljoprivrednik, a ne oni tajkuni poljoprivrednici. Uvek može bolje, rešavaju se problemi u hodu, poljoprivreda je živa stvar, kiša, sunce, grad, mraz, nije njiva parče metala pa ga danas ostaviš tu, a sutra je isto takvo. Ali sam siguran da uz jaku Srbiju ide i jak seljak, ne može seljak biti jak u slaboj državi i obrnuto.

Neizostavna tema ovih dana je litijum, kakav je vaš stav o tome?

- Pružam apsolutnu podršku predsedniku Vučiću u vezi s litijumom, čini mi se da su se mnogi, čak i naši, ućutali, po principu "da se ne zamerimo". Siguran sam da je Vučić čovek koji nikada ništa ne bi uradio protiv svoje zemlje i naše dece i zato imam poverenja 100 odsto u taj projekat jer je on 100 odsto stao iza toga. Vučić je već sada čovek koji je izmenio Srbiju i nijedan mrzitelj i nijedan opozicionar mu to ne može uzeti. Sećam se kako su u mojoj bivšoj stranci govorili: "Potonuće Beograd na vodi". I šta se desilo? Pa baš ti najviše vremena provode tamo. Pozivam sve svoje kolege, sav naš pošteni i vredni narod u Srbiji da ne dozvole da strane službe spreče da budemo ekonomsko čudo i da svom snagom podržimo predsednika Vučića jer je ovo istorijska šansa za Srbiju i za našu decu.

Darko Glišić, Radoslav Milojičić Kena
foto: X printscreen

Od juna ste član SNS, dugo ste bili i u DS, vodili ste i Srpsku levicu, gde je bolje?

- O bivšima sve najbolje. Srpsku levicu sam ugasio prešavši u SNS, ali SNS je Real Madrid u poređenju sa svim drugim političkim partijama ne samo u Srbiji već i šire. Ozbiljan rad, disciplina, držanje reči, poštovanje, sve je na najvišem nivou.

Kurir.rs/M.K.

Bonus video:

04:56

DOK SE OPOZICIJA CEPALA, VUČIĆ UKRUPNJAVAO BLOK OKO SNS Zoran Panović kod Basare: Ovo nije njegov maksimalni potencijal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track