Premijer Srbije Miloš Vučevićoglasio se na Instagramu povodom usvajanja "Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda".

- Brojni izazovi današnjeg vremena traže jasno definisanu, i prilagođenu vremenu, nacionalnu politiku. Očuvanje i jačanje našeg nacionalnog identiteta, kulture i suvereniteta jeste prioritet ove vlade i od toga nikada nećmo odustati - rekao je Vučević.

- Tekst “Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”, u 49 tačaka, koja je proglašena na “Svesrpskom saboru”, jasno, prijateljski i dobronamerno, uz poštovanje svih, proklamuje našu narodnu sabornost i jedinstvo. To je tekst naše nacionalne politike. Ne partijski, već narodni program. Svi ključni činioci našeg društva bili su uključeni u njegovo kreiranje i njegovu izradu - napisao je Vučević u objavi na Instagramu.

- Ova Deklaracija nije plod ničijih želja ili nečije volje. Ona je program za naš spas, Deklaracija za naš opstanak! Ona je platforma, kišobran pod koji svi treba da stanemo i saberemo se u vremenima koja dolaze. Glasanjem za nju - kreirate budućnost našeg naroda - rekao je premijer Srbije Miloš Vučević.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

Video plus Milos Vučević