NASTAVAK SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE U 10 SATI: O Deklaraciji za budućnost srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda
Foto: BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/Pedja Vuckovic

NASTAVAK SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE U 10 SATI: O Deklaraciji za budućnost srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda

Politika -

Sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati, raspravom o 60 tačaka dnevnog reda, među kojima su Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Na dnevnom redu je i Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Sednicu je, drugog dana rasprave, ponovo obeležila polemika poslanika vlasti i opozicije o temama van dnevnog reda. U nekoliko navrata i o prvoj tački dnevnog reda - Deklaraciji za budućnost srpskog naroda.

Premijer Miloš Vučević rekao je da Deklaracija nije nikakav partijski pamflet i fikcija nego prava "nacionalna deklaracija". Vučević je pozvao opoziciju da "skine stranačke uniforme" i razmišlja o odgovornosti prema srpskom narodu, građanima i "otadžbini Srbiji".

Poslanici razmatraju i set zakona o zaduživanju, kao i predloge za izbor guvernera Narodne banke Srbije, viceguvernera NBS i Predlog kandidata za izbor predsednika i člana Fiskalnog saveta.

Bonus video:

02:21

PREPLAVLJENI SMO LAŽIMA O TEHNOLOGIJI EKSTRAKCIJE LITIJUMA! Dr Tomić: Raspravu treba prebaciti na ekspertski nivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track