BOLESNO I STRAŠNO! Predsednika stavili na vešala uz poruku: "Makar da umre, ako ništa drugo" HOĆE LI NEKO DA ZAUSTAVI OVO LUDILO
Foto: EPA Sarah Meyssonnier Pool, Printscreen/Twitter

STVARAJU JEZIVU ATMOSFERU LINČA

BOLESNO I STRAŠNO! Predsednika stavili na vešala uz poruku: "Makar da umre, ako ništa drugo" HOĆE LI NEKO DA ZAUSTAVI OVO LUDILO

Politika -

U srpskom društvu poslednje vreme intenzivirana je bolesna atmosfera linča koja je usmerena na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Poslednje jezive pretnje upućene šefu države osvanule su na popularnoj društvenoj mreži "Iks" gde je objavljena uznemirujuća fotografija predsednika Vučića na vešalima uz poruku da "samo preki narodni sud Srbiju spasava".

U sledećoj objavi se navodi:

Međutim, to nije sve jer se otvoreno i navodi: "Makar da umre, ako ništa drugo".

Ovo su ko zna koje pretnje upućene šefu države. Međutim, ono što je jednako strašno jeste što veoma često nisu pošteđeni ni članovi njegove najuže porodice.

Na bolesne izlive mržnje i pretnje niko ne reaguje. Tako ni opozicija koja umesto da osudi i doprinese i smirivanju tenzija u društvu, čak doliva ulje na vatru.

Tako Biljana Stojković uz Vučićevu fotografiju poručuje: "Narod će mu presuditi", a narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, čak pominje i vojnu taktiku odbrane Gornjih Nedeljica u poslednjem broju nedeljnika NIN.

- Najavio sam plan odbrane Gornjih Nedeljica. To jeste vojna terminologija i biće razrađen vojni, tehnički i strateški plan odbrane. Onog momenta kad dođu, branićemo se fizički, logistički, taktički. Kako zaslužuje borba protiv neprijatelja - rekao je Jovanović u intervjuu za nedeljnik NIN.

On je potom i naveo:

- Jadan je predsednik države koji se zarad opstanka na vlasti stavlja na stranu strane kompanije koja je ostavila pustoš iza sebe svuda po svetu, u čijem projektu piše da je neophodna relokacija stanovništva. To je čista pretnja i napad. A kada rasele jednom, to će postati uobičajeno jer nije samo dolina Jadra u pitanju - rekao je, između ostalog, Jovanović.

Jovanović ovakvom svojom izjavom pokušava Vučića da predstavi kao monstruma koji je, zarad svojih ličnih interesa i ostanka na vlasti po svaku cenu, spreman da podavi i potruje sopstveni narod, a ne da od Srbije i to zahvaljujući litijumu kao razvojnoj šansi napravi prosperitetnu državu.

Ovakvim narativom Vučić postaje legitimna meta, glineni golub, a njegovo eventualno smaknuće u takvoj atmosferi ne bi trebalo nikoga da potrese. BOLESNO I STRAŠNO.

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Vučić se sastao sa Zelenskim u Londonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track