NE MOŽE NIŽE! U borbi protiv Vučića potežu i najopskurnije glasilo KAD NEMAJU ARUMENTE I BRKIĆEV "TABLOID" IM KO SVETO PISMO
Foto: Printscreen/RTS

NE MOŽE NIŽE! U borbi protiv Vučića potežu i najopskurnije glasilo KAD NEMAJU ARUMENTE I BRKIĆEV "TABLOID" IM KO SVETO PISMO

Politika -

Borba opozicije da otme vlast pre svega je usmerena na najbestidniju diskreditaciju Aleksandra Vučića i to metodima koji daleko prevazilaze i dobar ukus i civilzacijske okvire.

Stvaranje atmosfere linča pojačava se iz dana u dan. Sve su češći i ogavniji napadi na ličnost predsednika države, ali i njegove porodice. Ne preza se ni od direktnih pretnji smrću. Prizivanjem smrti Aleksandra Vučića, njegovi politički protivnici odavno su prešli svaku granicu. Rečenicom "Narod će mu presuditi", Biljana Stojković iz stranke Zajedno samo je poslednja u nizu opozicionih aktera koji se sve vreme trude da podrže i održe otrovni ambijent u društvu. Valjda zato što se opoziciona borba samo u tako zatrovanom prostoru može pokazati živom.

Podgrevanje bolesne atmosfere i uklanjanje Vučića je jedini cilj za čije ostvarenje se ne biraju sredstva.

To pokazuje i posezanje za "Tabloidom", najopskurnijim glasilom na ovim prostorima poznatom po pisanju neistina i bljuvotina adresiranih na šefa države i njegovu porodicu. A tekstovi upravo ovakvog glasila po potrebi se šire društvenim mrežama kao relevantni.

Sada je taj digitalni pamflet u službi širenja fame o Rio Tintu i projektu "Jadar", a sve u cilju dodatne diskreditacije Vučića.

Takav tekst je objavljen u "Tabloidu" koji bez dokaza, u svom maniru, tvrdi da je "Vučić većinski suvlasnik londonske kompanije Rio Tinto Nomosees".

I dok autor tog teksta na društvenoj mreži "Iks" piše:

- Vučić, Brnabić i Mali - vlasnici of šor kompanije Rio Tinto Nomesees. Oni nisu lobisti Rio Tinta, nego partneri u pretvaranju Srbije u rudarsku koloniju.

Odgovor mu stiže od korisnika "Iksa" Sergeja Dojčinovića koji Popoviću poručuje da obmanjuje javnost.

- Bez želje da se mešam u ovo, vi obmanjujete javnost i širite neistinu, u dva klika se može proveriti da kompanija pod ovim registarskim brojem nije ni u kakvom vlasništvu Vučića i drugih navedenih. Potpuno ste izmislili tekst, dokazi su na zvaničnom registru Britanije - napisao je Dojčinović na Popovićevu objavu na "Iksu".

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Vučić se sastao sa Zelenskim u Londonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track