MINISTAR STAROVIĆ SASTAO SE SA SAHILOM BABAJEVIM: Jačanje i unapređenje dalje saradnje Srbije i Azerbejdžana
Foto: Kurir tv

MINISTAR STAROVIĆ SASTAO SE SA SAHILOM BABAJEVIM: Jačanje i unapređenje dalje saradnje Srbije i Azerbejdžana

Politika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović sastao se danas sa ministrom rada i socijalne zaštite Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim, u okviru održavanja 8. sednice Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, koja je održana u Bakuu.

Ministar Starović ukazao je na to da Međuvladina komisija za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Azerbejdžana ima za cilj jačanje i unapređenje dalje saradnje naše dve prijateljske zemlje i izrazio uverenje da će bilateralni odnosi nastaviti uspon kakav su imali proteklih nekoliko godina.

Starović je najavio da će u narednom periodu biti realizovane zajedničke aktivnosti sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana. Starović je istakao da će se Ministarstvo zalagati za unapređenje saradnje, koja je ostvarena sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan i dodao da očekuje da ćemo u narednom periodu realizovati i određene zajedničke aktivnosti, predviđene Memorandumom o razumevanju u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne zaštite kao i Akcionim planom za njegovo sprovođenje. On je podsetio da dve zemlje imaju potpisan Sporazum o socijalnoj sigurnosti koji će doprineti da građani obe države na jednostavniji način ostvare svoja prava iz penzijskog osiguranja.

Delegacija Vlade Srbije, koju su predvodili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović i ministar kulture Nikola Selaković, održala je sastanak sa predsednikom Vlade Republike Azerbejdžan Alijem Asadovim.

Srpska delegacija obišla je DOST centar za održivo i operativno pružanje socijalnih usluga, gde im je predstavljen koncept rada, a koji je namenjen korisnicima i pruža 159 socijalnih usluga. Delegacija je obišla i DOST centar za inkluzivni razvoj i kreativnost.

Tokom zvanične posete srpske delegacije Azerbejdžanu, ministri Starović i Selaković položili su venac u Aleji počasnih građana na grob Hejdara Alijeva i cveće na grob njegove supruge Zarife Alijeve, kao i na spomenik Večna vatra i cveće u Aleji mučenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track