Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo se oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu i uputio jasnu poruku da Srbija nije ničiji pion.

- Svako ko prati šta radi Srbija, jasno mu je da mi nismo ničiji pioni, ni ruski, ni američki, niti bilo čiji drugi, i nikada nećemo biti. Mi smo slobodarski narod koji je uvek, više od svega, cenio i ginuo za svoju slobodu.

vucic.jpg
Printscreen/Instagram/avucic 
foto: Printscreen/Instagram/avucic

Predsednik je prethodno sumirao nedelju na izmaku, tokom koje je, između ostalog, prisustvovao pokretanju proizvodne linije "Stelantisa" u Kragujevcu, potom i svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije "Ariston" u Nišu...

"Još jedna nedelja u kojoj smo napravili važan korak ka boljoj budućnosti Srbije i svih naših građana. Pokretanjem nove proizvodne linije Stelantisa u Kragujevcu postali smo prva zemlja u regionu u kojoj se proizvode električni automobili, a velikom investicijom italijanskog Aristona, Niš i jug Srbije dobiće novi zamah ka privrednom preporodu. Za svaki dalji napredak potrebno je da još više verujemo u sebe i svoje snage, kao i u to da možemo sebe da menjamo. Moramo još mnogo da ulažemo, da otvaramo nove fabrike, gradimo infrastrukturu, da radimo više, jer bez rada bolji standard neće doći.