O TEMAMA OD ZAJEDNIČKOG INTERESA Vučić sa Bocan-Harčenkom: Dogovorili zajedničko obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

O TEMAMA OD ZAJEDNIČKOG INTERESA Vučić sa Bocan-Harčenkom: Dogovorili zajedničko obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Veoma dobar sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Dogovorili smo zajedničko obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom i oslobođenje Beograda. Razgovarali smo o temama od zajedničkog interesa, posebno u oblastima kao što su trgovina, kultura i regionalna bezbednost. Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na diplomatskoj podršci Srbiji u međunarodnoj areni u pitanjima koja su od suštinskog značaja za našu zemlju.

Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu, a ja sam ponovio dosledan stav Srbije koja se zalaže za dijalog i diplomatska sredstva u rešavanju sporova u međunarodnim odnosima, kao i da je Srbija spremna da učestvuje u svim inicijativama koje za cilj imaju trajni mir i stabilnost", naveo je predsednik Vučić na Instagramu posle sastanka.

Bonus video:

02:29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track