Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević dobio je opomenu u poslepodnevnom delu zasedanja Narodne Skupštine nakon što je uporedio državni vrh sa Antom Pavelićem i ustaškim režimom NDH.

On je deklaraciju o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kojom je potvrđeno jedinstvo Srbije i Republike Srpske, nazvao "režimskim pamfletom", nakon čega ga je Ana Brnabić prekinula i opomenula.

Predsednica Skupštine je rekla da kazne naplaćene posle opomena idu u fond solidarnosti, i da će biti nečeg korisnog od toga što je Milivojević rekao.

- Opomena! To vaše nevaspitanje, da neki narod ima neku vajdu od toga. Da znaju građani Srbije, iznos od novčanih kazni ide u skupštinski fond solidarnosti tako da nakon toga odbor za administrativno budžetska pitanja donosi odluku o raspoređivanju sredstava, i najčešće se ta sredstva uplaćuju Eparhiji raško-prizrenskoj i Fondu za lečenje retkih bolesti, tako da, evo makar će biti neke vajde od nebuloza koje pričate - rekla je ona i zamolila ga da poštuje neke minimalne civilizacijske norme.