Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku, tvrdeći da bi to bio častan potez.

Međutim, Đilas je još 2014. godine obećavao da će otići u političku penziju kada prosečna plata bude 800 evra, a stopa nezaposlenosti jednocifrena.

- Kad ćemo mi da prestanemo da se bavimo politikom. Evo ja vam kažem, ja ću prestati da se bavim politikom kada u ovoj zemlji prosečna plata bude 800 evra, i kada stopa nezaposlenosti bude na 10 odsto. To je moj cilj, i ja se bavim politikom u Srbiji da bi je do tog cilja doveo - govorio je Đilas 2014. godine, tokom jedne predizborne emisije.

Upravo je predsednik Vučić, na čiju ostavku poziva Đilas, izvestio javnost 24. jula da je prosečna plata u Srbiji prvi put u istoriji prešla 100.000 dinara, odnosno 855 evra.

Prema njegovim rečima, ovo pokazuje da se Srbija nalazi na odličnom putu.

- Dobili smo podatke za maj prosečne plate u Republici Srbiji u mnogim našim gradovima. U Beogradu prosečna plata je 1.075 evra, u Novom Sadu 982 evra, u Nišu 813 evra i približava se proseku Republike - rekao je predsednik i dodao da je u Boru prosečna plata 1.025 evra.

Istakao je da dobre investicije i vizionarska politika daju rezultate.

Vučić je naveo da ćemo pre kraja godine imati prosečne plate više od 900 evra, a sledeće godine više od hiljadu evra čime ćemo, kako je rekao, napraviti ozbiljnu istorijsku razliku u odnosu na period siromaštva, nezaposlenosti i propadanja.

Drugi Đilasov uslov za penziju, nezaposlenost manja od 10 odsto, ispunjen je još pre četiri godine!

Bonus video:

kurir televizija "OČITO JE DA JE ĐILAS IZGUBIO MESTO VOĐE OPOZICIJE" Predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija" o raskolu koalicije SPN