SAMOZVANI EKSPERT ZA LITIJUM Ratko Ristić glumi stručnjaka, a sa rudarstvom veze nema POLITIČKA PREVARA
Foto: Printscreen

Kako se neki bore za "zaŠtitu Životne sredine"

SAMOZVANI EKSPERT ZA LITIJUM Ratko Ristić glumi stručnjaka, a sa rudarstvom veze nema POLITIČKA PREVARA

Politika -

U moru protivnika litijuma i "eksperata" za životnu sredinu, poslednjih dana se našao i Ratko Ristić, profesor Šumarskog fakulteta koji sa rudarenjem nema nikakve veze.

Iako je ovih dana jedan od najglasnijih zagovornika protiv kopanja litijuma, interesantno je da je ovaj "borac" za životnu sredinu dao saglasnost za izgradnju čak sedam mini hidroelektrana dok je radio kao član Revizione komisije Ministarstva građevine, saobraća i infrastrukture, koja je odlučivala o izdavanju građevinskih dozvola za mini hidroelektrane.

Tačnije, dao je dozvole za izgradnju mini hidroelektrana u Bojčevici, Papratni, Jelovici, Rsovcima i Zanogi na Staroj planini, kao i Rogopeču na Goliji i u Samokovskoj reci na Kopaoniku.

Pošto angažman u Revizionoj komisiji nije potrajao, Ristić se pridružio koaliciji Moramo i Aleksandru Jovanoviću Ćuti, sa kojim je išao da ruši iste mini hidroelektrane za koje je izdavao dozvole, tvrdeći da "nije znao da imaju štetan uticaj na životnu sredinu".

Pošto ni ovaj angažman nije potrajao, Ristić se kasnije pridružio Dverima, a nedavno je novo uhlebljenje našao u pokretu Mi - glas iz naroda.

Iako se u javnosti i medijima predstavlja kao ekspert za rudarstvo, jasno je da ovaj čovek nema nikakvo stručno znanje o rudarstvu i litijumu, i da se bavi isključivo politizacijom pitanja strateški važne sirovine za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track