PREMIJER VUČEVIĆ POSETIO RUDNIK RESAVICA: Bez rudarstva nema privrednog razvoja i napretka naše zemlje
Foto: Instagram/milosvucevic

PREMIJER VUČEVIĆ POSETIO RUDNIK RESAVICA: Bez rudarstva nema privrednog razvoja i napretka naše zemlje

Politika -

Premijer Srbije Miloš Vučević posetio je danas rudnik Resavica, s ministarkom energetike Dubravkom Đedović Handanović, povodom Dana rudara.

- Bez rudarstva nema privrednog razvoja i napretka naše zemlje, i zato zarad počitičkih interesa pokušavaju da ga unište oni koji mrze Srbiju. Pokušavaju da unište i oko 38.000 porodica koje žive od ovog izuzetno teškog, ali časnog posla. Mi to nikada nećemo dozvoliti!

Naša je dužnost, kao Vlade Republike Srbije, da svim rudarima omogućimo što bolje uslove za rad, veću sigurnost na radu, da njihov posao bude poštovan, cenjen i nagrađen kako zaslužuju. A zaslužuju naše najveće poštovanje, za svu hrabrost i ogroman rizik koji svakodnevno preuzimaju.

Hvala svim rudarima Srbije što svakodnevno doprinose napretku naše zemlje i boljem životu naših građana. Bez njih bismo živeli u mraku, ne bi imali ni struje ni grejanja.

Čestitam vam Dan rudara, i neka donese ponos i sreću za sve što mukotrpnim radom postižete za svoj narodni svoju državu. Samo vi znate koliko je težak rudarski hleb od “sedam kora”. Ja želim danas posebno da vam zahvalim na svemu, i izrazim vam najdublje poštovanje! Vama i vašim porodicama želim uspeh, zdravlje i blagostanje, uz tradicionalni rudarski pozdrav “srećno”!

Čast je bila provesti Dan rudara sa vama u rudniku “Resavica” - poručio je premijer.

Inače, u Srbiji se obeležava Dan rudara u znak sećanja na veliki štrajk rudara u Senjskom rudniku, koji je počeo 6. avgusta 1903. godine, kada su se rudari prvi put organizovano suprotstavili zarad zaštite svojih prava.

Bonus video:

00:26

Miloš Vučevic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track