Aljbin Kurti provocira jer mu polako ističe vreme i želi da pre američkih izbora izazove sukobe, ocenio je predsednik Aleksandar Vučić.

Istakao je i da se nada da nećemo biti dovedeni u poziciju u kojoj bismo morali da reagujemo.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Dejan Bulatović, narodni poslanik i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost.

sequence-03.00-19-11-00.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Kurti ugrožava mir u regionu. Naravno ugrožava sve Srbe koji tamo žive. Ovo poslednjih nekoliko dana to je eskaliralo. Jeste destabilizacija regiona i mislim da će naš narod doživljavati užasne pritiske. Njegova mašta je potpomognuta vakumom američke predsedničke kampanje. Činjenica da u tom vakumu pokušava neke ustupke samom sebi i ratnohuškačkoj politici. On već duže vreme planira etničko čišćenje i da je tu zaista u pripremi pogrom Srba. Pokušavaju da izazovu nemir i jasno da vam kažem rat - rekao je Bulatović.

Barac je konstatovao da bi KFOR trebalo da reaguje:

kurir televizija "KURTI KORISTI IZBORE U SAD KAKO BI IZAZVAO NEMIRE" Bulatović: Naš narod će doživaljavati užasne pritiske

- Tu postoje pravni mehanizmi koji su nadležni za reagovanje. To bi bio KFOR koji bi trebalo da priži zaštitu svima koji žive na Kosovu i Metohiji. Oni su najpre bili poslati na Kosovo i Metohiju da zaštite pod navodnicima goloruki albanski narod, a oni su suštinski bili izuzetno organizovani i opremljeni. Oni su terorisali i Srbe i MUP Srbije. U ovom trenutku njihov zadatak je da zaštite sad Srbe jer Srbi trpe teror samo ovaj put od zvaničnih institucija. KFOR bi trebalo prvi da reaguje i da vrši ono što je njegov mandat.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

kurir televizija "IZVEŠTAJI AMERIČKE POLICIJE POKAZALI TZV. KOSOVO KAO CRNU RUPU?" Stručnjaci o problemu krijumčarenja ljudi