Danas se navršava 100 dana rada Vlade. Stvoreni su uslovi za mnoge korake napred, što potvrđuje i najviši rast u Evropi od preko 4 odsto.

U sastavu Vlade, po rečima zvaničnika i analitičara, najviše se istakao njen predsednik, Miloš Vučević.

Povodom prvih sto dana Vlade Srbije u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Nebojša Bakarec, poslanik Srpske napredne stranke i Sava Stambolić iz Centra za drštvenu stabilnost.

111584-240808.00-19-13-02.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Ja bih negde ocenio da je 100 dana Vlade obeležio jedan ozbiljan i proaktivan pristup premijara Vučevića koji je uneo jednu novu energiju. Jedan pristup koji ste mogli da vidite i kada je obilazio vašu redakciju i dao veliki intervju. On nalazi dobar balans i postavlja za ministre dobar uzor kako treba u medijskoj sferi prezentovati ono što radite i naravno onoga što zapravo radite i što ne morate uvek da objavljujete, što je suština rada u Vladi. Imam ministara koji su to uspeli dobro da izbalansiraju - rekao je Stambolić i dodao:

- Siguran sam da će na svečanosti povodom 100 dana Vlade sve biti prikazano javnosti na najbolji način. Ova Vlada je ta koja će zajedno sa predsednikom republike nositi taj istorijski posao skoka u budućnost, tog svenacionalnog pregnuća da bi mi do 2027. imali jedno kvalitativno drugačije društvo koje će biti visoko vrednovano na svetskom nivou.

111584-240808.00-25-41-19.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Bakarec je rekao da u SNS postoji mnogo sposobnih ljudi:

- Ono što je važno i zbog toga imamo sreće jeste da u SNS imamo toliko sposobnih ljudi da imate nekoliko njih koji bi mogli da budu predsednici Vlade. Premijer Vučević je jedan od njih i pokazao je da je izuzetno sposoban. Ana Brnabić je bila pre njega i bila je fantastična. Teško je biti bolji od nje. Svi ministri znaju da ništa nije zdravo za gotovo i da moraju da znaju da moraju da rade punim kapacitetom.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija MORAMO DA UDARIMO U TO OSINJE GNEZDO Vučević za Kurir: Govorim o klanu koji dere kožu s naroda, podiže cene i ubire ekstra profit