DODIK O MOGUĆEM ISKOPAVANJU LITIJUMA: Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju i njene građane
Foto: Petar Aleksić

DODIK O MOGUĆEM ISKOPAVANJU LITIJUMA: Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju i njene građane

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenjuje da "sve što rukovodstvo Srbije radi usmereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana".

Dodik se oglasio na društvenoj mreži "X" i poručio je "zdravlje nacije prioritet predsednika Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije".

"Nijedna zlurada izjava ne može umanjiti tu činjenicu", dodaje Dodik i nastavlja:

"Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju, njene građane, a pogotovo ne njihovo zdravlje, ali će, kao svaki vizionar, učiniti sve da se Srbija razvija i ide ukorak sa svetom".

Dodik podseća da su se, kada je pred kraj 19. veka krenula izgradnja železnice u Srbiji, dešavali protesti.

"Najveći otpor nakon Drugog svetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva. Tako i danas pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma".

"Odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana", dodaje Dodik i zaključuje:

"Jasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu. Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledu".

Bonus video:

05:53

DODIK JE GLAVNI RAZLOG REZOLUCIJE O SREBRENICI Zapaljiva izjava pokrenula žestoku debatu: Namerno ga guraju u pravcu Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track