Portparolka ruskog MIP Marija Zaharova rekla je danas da trenutna situacija u Srbiji "ukazuje na ponovne pokušaje pojedinih zlonamernih sila da aktiviraju poznati destruktivni arsenal u cilju podrivanja unutrašnje političke situacije u ovoj zemlji."

- Akcenat je na korišćenju tema koje su daleko od politike kao izgovora za izazivanje nezadovoljstva javnosti u cilju podrivanja stabilnosti i, na kraju, diskreditacije legalno izabrane vlasti - navela je u tekstu objavljenom na sajtu ministarstva Zaharova i dodala:

- Tako neki pseudodemokratski krugovi cinično nastoje da potpuno prirodnu brigu građana o životnoj sredini, a posebno njihov zahtevni odnos prema rudarskim projektima, transformišu u interesu razvoja nacionalne ekonomije i poboljšanja blagostanja naroda, a da uzimajući u obzir troškove i rizike, u protestni pokret.

- Argumenti, dokazi i svrsishodnost nikoga ne brinu - rekla je Zaharova.

Ona ocenjuje da je "reč je o ozloglašenoj šemi, koju su na Balkanu (i ne samo), kako tvrdi, "više puta koristili zapadni ideolozi 'kvadratne demokratije' i njihove lokalni sluge".

- Ideja je da se, pod plaštom dobrih namera, preko marionetskih medija i nevladinih organizacija, podstiču negativne emocije u društvu i okreću ih protiv državnog vrha, računajući na gubitak samokontrole i kontrole nad situacijom od strane struktura vlasti. Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Zloupotrebe ove vrste, posebno u aktuelnim turbulentnim uslovima, predstavljaju direktnu pretnju po Srbiju, dovode u pitanje stalne napore njenog predsednika i Vlade da obezbede održivi razvoj zemlje i blagostanje njenih građana i ometaju sprovođenje nezavisnog i principijelnog kursa kako u unutrašnjim poslovima tako i u međunarodnoj areni - navela je Zaharova u komentaru na sajtu ruskog ministarstva.

Bonus video:

kurir televizija ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima