KFOR: Ponavljamo da odluka o mostu mora da se donese u okviru dijaloga, nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbednosti
Foto: EPA Georgi Licovski

KFOR: Ponavljamo da odluka o mostu mora da se donese u okviru dijaloga, nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbednosti

Politika -

Misija Kfora ponovila je da svaka odluka o otvaranju mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici mora biti doneta u okviru dijaloga, a da njeni pripadnici neće dozvoliti ugrožavanje bezbednog okruženja.

Naš stav po pitanju otvaranja mosta je jasan, transparentan i dosledan sve vreme. Svaka odluka u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko reke Ibar treba da bude doneta u okviru dijaloga uz posredovanje EU”, navodi se u izjavi Kfora medijima u Prištini.

Iz međunarodne vojne misije su potvrdili da imaju "fiksno prisustvo na mostu" i da nastavljaju da vrše redovne patrole u ​​okolnim područjima i da neće oklevati da "intervenišu protiv bilo kakvog razvoja događaja koji mogu uticati na bezbednosno okruženje".

“Misija Kfora ima stalno, fiksno prisustvo na mostu i nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​okolnim područjima kako bi obezbedila stabilnost i bezbednost, za dobrobit svih lokalnih zajednica. Nećemo oklevati da intervenišemo protiv bilo kakvog razvoja događaja koji bi mogao da utiče na bezbednosno okruženje i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje našeg mandata UN“, podvukli su u Kforu.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track