STEVANDIĆ OCENIO: Pitanje litijuma neki koriste kao tačku paljenja za sukobe, ali Srbija nije naivna
Foto: Kurir televizija

STEVANDIĆ OCENIO: Pitanje litijuma neki koriste kao tačku paljenja za sukobe, ali Srbija nije naivna

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić, komentarišući političku situaciju u Srbiji, istakao je da pitanje litijuma nije prvenstveno ekološko, već političko pitanje koje izaziva podele i sukobe unutar zemlje.

- Rekao sam već da litijum nije ekološko već pitanje podela i sukoba u Srbiji. Opozicija misli da ga može iskoristiti kao osvetu za izgubljene izbore i uticaj, a strane službe kao tačku paljenja za sukobe i nestabilnost čime bi se nezavisna politika Srbije morala menjati u tuđu korist. Vučićevu posvećenost poziciji i razvoju Srbije pokušavaju da okrenu protiv njega optužujući ga da je stabilnost i razvoj na štetu zdravlja naroda. I nikad ih se više iz tajkunsko - medijskog, finansijskog, stranog - obaveštajnog spektra uz sadejstvo domaćeg autošovinističkog lobija nije okupilo i udružilo protiv Srbije i njenog preds

Stevandić je dodao da je opozicija uspela lansirati pitanje litijuma kao sredstvo destrukcije i razdora u Srbiji, te da već pokušavaju da ga dodatno rasplamsaju.

- Kad vidim ko se sve u harangu uključuje i kako ih podržava Priština, Zagreb i Sarajevo, te Kurti, razni Štukani i Gluhonjići sve postaje kristalno providno. Ko voli Srbiju sve mu je jasno. A Srbija nije glupa i naivna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track