PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO MLADE SPORTISTE: Beskrajno sam ponosan! Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"Srbija te zove 2024"

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO MLADE SPORTISTE: Beskrajno sam ponosan! Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce (FOTO/VIDEO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste iz Srbije i još 17 zemalja, učesnike kampa "Srbija te zove 2024".

"Cela manifestacija je divna! Imamo rekordan broj i dece i iz rekordnog broja zemalja - 320 dece, danas je 303 ovde. Beskrajno sam ponosan što mogu ovde u Begradu da vas ugostim", rekao je predsednik Vučić.

"Drago mi je da ste videli i Hram Svetog Save i promenadu u Beogradu na vodi. Svuda gde je srpska duša tamo je meni otadžbina, pevao je naš veliki Aleksa Šantić".

"Danas osećam ponos što sam ovde i zahvaljujem se organizatorima i marljivim ljudima kojima nije teško i kojima su ovo sve napravili. Već 5 godina ovaj kamp okuplja Srbe iz celog sveta. Draga deco, pred sobom vidim ne samo mlade sportiste, već i buduće lidere, ambasadore naše kulture, koja je povezana ogromnom ljubavlju prema Srbiji".

"Srbija nije samo mesto na mapi, već mesto u srcu".

Aleksandar Vučić, Srbija te zove, Srbija te zove 2024, kamp
foto: screenshot Pink tv

"Kada se vratite kućama, uvek imajte na umu Šantićeve stihove: Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce. Hvala što volite Srbiju i srpsku trobojku, i nadam se da su vam obezbedili da gledate danas košarku u 11 sati".

Upitao je predsednik mališane da li su gledali meč Srbije sa Amerikom i dobio uglas odgovor: "Da".

Aleksandar Vučić, Srbija te zove, Srbija te zove 2024, kamp
foto: TV Pink Printscreen

Aleksandar Nikolić je u ime organizatora uručio poklon predsedniku Vučiću.

"Danas da pobedimo Nemce i sutra Hrvate", rekao je Vučić misleći na utakmice naše košarkaške i vaterpolo reprezentacije na Olimpijskim igrama.

Predsednik se potom obratio dečaku koji živi u Beču, a koga je upitao da li tamo ima dosta Srba, na šta je mališan odgovorio potvrdno:

"Ima, najviše iz Negotina, Šapca"...

Aleksandar Vučić, Srbija te zove, Srbija te zove 2024, kamp
foto: screenshot Pink tv

Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.

U njemu učestvuju deca sa Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Amerike, Australije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Belgije, Luksemburga i Grčke.

Bonus video:

00:23

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track