OVO JE OSUMNJIČENI ZA PLANIRANJE NEREDA U BEOGRADU: Veliča antivaksere, poznat po raspirivanju mržnje prema migrantima! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

OVO JE OSUMNJIČENI ZA PLANIRANJE NEREDA U BEOGRADU: Veliča antivaksere, poznat po raspirivanju mržnje prema migrantima! (FOTO)

Politika -

Četvorica Subotičana planirala su, kako se sumnja, da na današnjem protestu u Beogradu napadnu policiju i izazovu nerede i nasilje, piše Blic.

Jedan od vođa, kako se sumnja, je Željko Častvan, poznat po raspirivanju mržnje prema migrantima, ali i simpatizer pokreta “Živim za Srbiju” antivakserke Jovane Stojković čije objave svakodnevno deli na društvenim mrežama, piše Blic.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je policija u Subotici u saradnji sa BIA uhapsila četiri osobe koje su planirale napad na policiji i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu.

- Policija je u Subotici, u saradnji sa BIA, uhapsila četiri lica, D.R. (46), Z.C. (35), S.V.T. (38) I D.E. (41), koja su sutra planirala napad na policiju i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu, čime su pripremali napad na ustavno uređenje. To se sve vidi iz njihove prepiske. Lica će biti predata tužilaštvu na dalje postupanje - izjavio je Dačić.

Prema saznanjima, među uhapšenima je i učesnik protesta protiv litijuma u Subotici, ali i čovek koji je redovno učestvovao u protestima protiv migranata, Željko Častvan.

On je, kako se saznaje, na protestima nosio transparente.

Širio mržnju protiv migranata

- Grupa je imala 23 člana, a četvorica su bili organizatori. Častvan je poznat organima reda po raspirivanju mržnje prema migrantima. On je čak bio i administrator grupe na Telegramu gde su dogovarali nerede u Beogradu - kaže za Blic izvor upoznat sa istragom.

Željko Častvan je u rodnoj Subotici poznat kao osoba koja redovno učestvuje u protestima protiv migranata. Takođe, simpatizer je Pokreta “Živim za Srbiju” Jovane Stojković, koja je poznata po opasnim stavovima protiv vakcinacije, prenosi Blic.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track