BEOGRAD/PARIZ - Premijer Srbije Miloš Vučević je na zatvaranju "Srpske kuće" postavljene u Parizu u okviru Olimpijskih igara (OI) izjavio danas da ju je posetilo 50.000 posetilaca širom sveta.

"U Srpskoj kući smo kroz bogat multimedijalni sadržaj, izložbe, koncerte, predstave, panel diskusije ali i poslovni i turistički program prikazali suštinu Srbije", kazao je Vučević koji će kasnije prisustvovati i ceremoniji zatvaranja OI.

On je iz Pariza odigrao iks oks meč sa srpskim veslačem Nikolajem Pimenovim u Beogradu preko "expo prozora". Rezultat je bio nerešen.

Dado đilas PREMIJER VUČEVIĆ U SRPSKOJ KUĆI U PARIZU: Videlo ju je 50.000 posetilaca iz celog sveta

U pariskom Parku La Vilet koji tokom OI nosi ime "Park nacija" jer je tu 15 nacionalnih kuća, "Srpska kuća" je jedinstveni centar koji poseticima nuditi bogat i interaktivno iskustvo srpske kulture, istorije, sporta i gastronomije.

Centralni deo "Srpske kuće" bio je umetnička instalacija "Koreni", visoka 6,5 metara, simbolizujući "Drvo života", koja je gostima dočarala duboke korene srpskog naroda i njegove tradicije, kulture, istorije.

U Parizu će večeras biti održana ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara (OI) sa primopredajom organizacije narednih Igara novom domaćinu Los Anđelesu i spektaklom na Stadionu Francuske (Stade de France) na kojem će najverovatnije biti i poznati američki glumac Tom Kruz (Cruise), preneli su francuski mediji.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

Kurir televizija Miloš Vučević u kulturnom centru Srbije u Parizu