HRVATI, SLOBODNO GA ZADRŽITE Gazda Šolak gledao vaterpolo u hrvatskoj loži NIJE DA SMO IZNENAÐENI
Foto: Printscreen/RTS

Počasna karta

HRVATI, SLOBODNO GA ZADRŽITE Gazda Šolak gledao vaterpolo u hrvatskoj loži NIJE DA SMO IZNENAÐENI

Politika -

Dragan Šolak je snimljen kako finalnu utakmicu u vaterpolu na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske prati iz lože naših protivnika, kao gost Vaterpolo saveza Hrvatske!

Jesmo li iznenađeni?

Nismo!

Počasnu kartu je svakako dobio ranije. Znao je da je za 10. avgust zakazan miting opozicije - čuj: "znao", on ga je organizovao i isfinansirao! - pa se potrudio da tog dana ne bude u Srbiji. Ako krene loše za njega, on nije tu… a ako mu se, najzad, posreći sa masovnim skupovima, uvek ima vremena da se trijumfalno vrati! Zanimljiva je podudarnost da je Nikola Pašić, majstor intriga i zavera, nekoliko dana pre atentata na kralja Aleksandra Obrenovića i kraljicu Dragu, takođe otišao kod Hrvata, u Opatiju. "Na letovanje", govorio je.

Šolak je pre mitinga uradio sve što je mogao, a tokom samog protesta njegovi su se mediji iz petnih žila trudili da tendencioznim izveštavanjem dovedu do eksplozije nasilja na beogradskim ulicama. Sasluživale su im kolege iz Zagreba: hrvatski listovi imali su svoje dopisnike, naširoko su javljali o "ljuljanju Vučićeve pozicije", ali se sve, međutim, završilo onako kako je moralo da se završi - fijaskom. Šolak se probudio tamo gde je i bio - kao finansijer ko zna po redu kojeg neuspešnog pokušaja da se sruši aktuelna vlast u Srbiji. Ali, u džepu mu je ostala ulaznica za spektakl…

Jesmo li ožalošćeni otvorenim Šolakovim preletanjem Hrvatima?

Naravno da nismo!

On odavno nije na ovoj, na našoj strani!

Ni ekonomski - firme su mu registrovane u EU, na njihovo se zakonodavstvo vadi kad u Srbiji zabrlja, ni po duhu - jer sve što njegovi mediji rade protiv je Srbije i njenih interesa.

Uzgred rečeno, neće se njime ovajditi ni Hrvati, ali o tome neka sami misle, mi bismo samo na mestu onih koji su s njim delili ložu proverili gde su nam novčanici. Što se nas tiče, Dragana Šolaka mogu i da zadrže!

I ne bismo se više bavili ovom temom, ne zaslužuje.

Jedino što ćemo objaviti snimak, ako do njega dođemo, na kojem Dragan Šolak sa ostalima iz hrvatske lože skače od radosti kad „barakude“ postignu gol, i tuguje i psuje kad naši „delfini“ povećaju prednost. Da gledamo kako Šolak glumi Hrvata...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track