Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić čestitao je danas 12. avgust – Međunarodni dan mladih i tom prilikom istakao da ovo ministarstvo kontinuirano radi na osnaživanju i pružanju podrške mladima.

Memić je podsetio na to da je, kroz pet javnih konkursa za programe i projekte od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora za 2024. godinu, odobreno finansiranje 191 projekta udruženja i jedinica lokalne samouprave, u ukupnom iznosu od 323 miliona dinara.

Kroz brojne projekte, uključujući godišnje konkurse poput programa „Mladi su zakonˮ, koji su prepoznati Strategijom za mlade 2023–2030, Ministarstvo finansira inicijative koje omogućavaju aktivno učešće mladih u društvu, naveo je on.

Uspeli smo da opremimo 13 novih kancelarija za mlade i izgradimo dva omladinska centra – u Somboru i Subotici, napomenuo je ministar i dodao da se očekuje izgradnja centara u Nišu i Novom Pazaru.

Memić je poručio da će resorno ministarstvo nastaviti da stvara uslove u kojima će mladi moći da uče, rade i napreduju kako bi ostvarili svoje pune potencijale.

Ministarstvo turizma i omladine i u narednom periodu ostaje posvećeno stvaranju prilika za mlade kroz različite programe, projekte i inicijative, sa ciljem da se stvore mogućnosti da oni i dalje budu nosioci pozitivnih promena i razvoja zemlje.

Kurir.rs