Kfor je saopštio da svaka odluka u vezi sa otvaranjem mosta preko reke Ibar treba da bude doneta u okviru dijaloga u Briselu i da je takav njihov stav sve vreme jasan, transparentan i dosledan, prenosi portal Kosovo onlajn.

- Svaka odluka u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko reke Ibar treba da bude doneta u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji mi u potpunosti podržavamo. Nikada nećemo spekulisati o bilo kakvom hipotetičkom scenariju - navode iz Kfora.

Na pitanje koliko se poslednjih nedelja promenilo njihovo prisustvo mostu, Kfor je rekao da je stalno prisutan na mostu i da nastavlja da vrši redovne patrole u okolnim područjima.

- Nećemo oklevati da se pozabavimo bilo kojim razvojem događaja koji bi mogao da utiče na bezbednost i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje našeg mandata koji proizilazi iz UN-a - dodaju iz Kfora.

Kurir.rs / Kosovo onlajn

Bonus video:

Kurir televizija "NIČIJA NIJE GORELA DO ZORE, PA NEĆE NI KURTIJU" Predsednik opštine o bezbednosti na KiM: Sastanci sa KFOR-om su pomogli!