PREMIJER VUČEVIĆ: Pretnje smrću predsedniku Vučiću imaju za cilj političku destabilizaciju Srbije
Foto: EPA/Andrej Cukić

apelovao na nadležne da reaguju na ove pretnje

PREMIJER VUČEVIĆ: Pretnje smrću predsedniku Vučiću imaju za cilj političku destabilizaciju Srbije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević smatra da pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću imaju za cilj da izazovu političku destabilizaciju Srbije.

Premijer je apelovao na nadležne da reaguju na ove pretnje.

„Pretnje smrću predsedniku Vučiću koje je na mreži Iks izneo izvesni Boban Bogdanović, potvrđuju da je cilj Kurtijevih i 'domaćih' antisrpskih opozicionara, tajkuna i njihovih medijskih plaćenika da izazovu haos i političku destabilizaciju Srbije. Apelujem na nadležne državne organe da reaguju na ove stravične pretnje i da sankcionišu sve one koji, pod maskama ekoloških aktivista i navodnih boraca za ljudska prava, pozivaju na ubistvo predsednika i nasilno preuzimanje države. Nulta tolerancija za nasilnike”, objavio je premijer Vučević oglasivši se na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

On je u svojoj objavi podelio i printskrin tvita pomenutog Bogdanovića, koji je napisao da je "Srbija na ivici građanskog rata i izazivanja oružanih sukoba u regionu". Bogdanović je uz tvit u kojem je objavio pogrdan propratni tekst okačio sliku sa fotomontažom omče oko vrata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video:

00:10

Premijer Vučević sa košarkašima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track