Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa državnom savetnicom Kine Šen Jićin o razvoju saradnje posebno u oblasti sporta.

On je na Instagramu poručio da će podstrek razmeni iskustava i razvoju sporta dati Memorandum o razumevanju u oblasti košarke, odbojke i fudbala, koji su danas potpisali ministar sporta Zoran Gajić i ministar kineske Generalne uprave za sport Gao Džidan.

- Sastao sam se danas sa državnom savetnicom Narodne Republike Kine, gospođom Šen Jićin, sa kojom sam imao veoma sadržajne razgovore o razvoju naše saradnje, naročito u sportu, koji je u nadležnosti rada moje sagovornice u kineskom Državnom savetu. Srbija i Kina su svetske sportske velesile i uveren sam da ćemo imati mnogo toga da jedni od drugih naučimo. Poseban zamajac razmeni iskustava i razvoju sporta daće i Memorandum o razumevanju u oblasti košarke, odbojke i fudbala, koji su danas potpisali ministar sporta Zoran Gajić i ministar kineske Generalne uprave za sport Gao Džidan - poručio je predsednik Vlade.

Kurir.rs / Beta